La 11 septembrie 2001, lumea așa cum o știam s-a schimbat. În acea dimineață, patru avioane au fost deturnate de membrii unui grup extremist Islamic cunoscut sub numele de Al Queda, iar acele avioane au fost folosite pentru a efectua atacuri sinucigașe împotriva țintelor de pe teritoriul Statelor Unite. Două avioane au zburat în turnurile World Trade Center din New York, unul a zburat în Pentagon în afara Washingtonului, D. C., iar ultimul avion s-a prăbușit într-un câmp rural din vestul Pennsylvania. Aproape 3.000 de persoane (2.996 mai exact, inclusiv cei 19 deturnatori) și-au pierdut viața în aceste atacuri teroriste în această zi fatidică.

Sunt sigur că aceia dintre noi care au experimentat atacurile 9/11 nu vor uita niciodată unde am fost, ce se întâmpla și cum ne-am simțit în acel moment și în zilele următoare. Deoarece acest eveniment istoric crucial s-a întâmplat în ultimii ani, avem ocazia unică de a-l discuta cu copiii noștri dintr-o perspectivă personală. Așa cum bunicii sau străbunicii noștri ar fi putut să ne spună cum a fost când japonezii au bombardat Pearl Harbor pe 7 decembrie 1941 sau părinții noștri ar putea vorbi despre climatul de neliniște din timpul mișcării pentru Drepturile Civile și al Războiului din Vietnam din anii 1960, Istoria arată cu totul diferită atunci când este spusă de cineva care a experimentat personal evenimentele față de doar citirea despre asta într-o carte.

Discutarea evenimentelor
Simt că acesta este un moment bun pentru a interveni o avertizare rapidă: un lucru de care trebuie să țineți cont atunci când discutați evenimentele din 11 septembrie cu copiii dvs. este să îl păstrați adecvat vârstei. Dacă aveți tineri, spuneți-le ce s-a întâmplat în acea zi în termeni generali. Doar pentru că am fost traumatizați în copilărie când au avut loc atacurile nu înseamnă că trebuie să ne traumatizăm copiii spunându-le fiecare detaliu. Doar ceva la care să te gândești.

Deci, ce sa întâmplat în acea zi? Știm că avioanele care au fost deturnate, momentul atacului și țintele care au fost alese au fost toate coregrafiate într-un efort de a maximiza pierderile. Cele patru avioane se îndreptau spre California, așa că rezervoarele lor masive de combustibil erau pline pentru călătorie, aprinzând o explozie mai mare. Mulți au sosit deja sau au ajuns la locul de muncă pentru a doua zi, și nu există niciodată o lipsă de oameni în New York City și Washington, D. C. Cu aceste ținte de profil înalt, s-a garantat, de asemenea, că știrile se vor răspândi rapid, iar știrile vor aduce cu siguranță frică în inimile și mințile celor care le-au auzit.

Știm că povestirea și predarea despre aceste atacuri vor produce multe întrebări din partea copiilor noștri. Cine ar face asta? De ce ar face asta? Discutarea terorismului este întotdeauna un subiect sensibil, dar este, din păcate, necesar în lumea în care trăim.

Dar, în timp ce noi trebuie să răspundem la aceste întrebări și mai mult, vom ajunge, de asemenea, să le spunem copiilor noștri despre curajul bărbaților și femeilor care au fugit în aceste clădiri pentru a salva cât mai mulți posibil, curajul celor de la bordul United Flight 93 care au învins teroriștii și au adus avionul într-un câmp gol în loc de ținta intenționată, și rezistența poporului American de a veni împreună în acea zi și în zilele următoare.

Marcarea aniversării
Există multe modalități de a marca aniversarea zilei de 11 septembrie, cunoscută acum sub numele de Ziua Patriotului, în școala dvs. de acasă. Iată câteva sugestii:

Vizitați site-ul dedicat Memorialului și Muzeului 9/11 din New York. Oferă chiar și planuri de lecție gratuite pentru cei din clasele 3-12. (Dacă sunteți în căutarea a ceva de arătat și/sau explicat copiilor mai mici, consultați Scholastic sau PBS pentru resursele lor.)
Faceți o excursie la bibliotecă pentru a găsi cărți adecvate vârstei despre istoria 9/11 pe care să le citiți împreună cu copiii dvs.
Vizualizați fotografii, știri, videoclipuri YouTube sau documentare cu copii mai mari. De asemenea, puteți asculta muzică! Mai mulți artiști (Darryl Worley, Alan Jackson și alții) au lansat melodii care comemorează 11 septembrie.
Vorbiți despre modul în care evenimentele din 9/11 ne afectează astăzi – restricții stricte privind transportul avioanelor și siguranța avioanelor, trecerea Patriot Act, crearea Departamentului pentru Securitate Internă etc.
Concentrează-te pe bine! Aflați despre Todd Beamer, Sandy Bradshaw, Stephen sillers, Sirius, Welles Crowther și mulți alți eroi din 11 septembrie.
Vorbiți despre steagul nostru și despre cum a devenit un simbol al unității și al spiritului de luptă al poporului American în zilele și lunile următoare 9/11. Puteți chiar să vă luați ceva timp pentru a face un steag sau alte meșteșuguri patriotice cu copiii dvs.
Vizitați poliția locală sau stația de pompieri cu cărți sau delicii de casă pentru a vă arăta aprecierea pentru tot ceea ce fac în urmărirea lor nesfârșită pentru a ne menține în siguranță.
Aceste subiecte sunt adesea dificil de abordat cu copiii noștri, deoarece ne-ar plăcea să-i ținem la adăpost de relele lumii. Ce privilegiu este să poți face homeschool, să ai discuții deschise și oneste cu micuții noștri și nu atât de mici și să-i privești cum își formează viziunea asupra lumii care le va modela viitorul!