Îmi place un nou an școlar! Îmi place având o șansă de a reminisce…to uită-te în ultimul an și scoate amintirile prețioase, suvenirurile… și prețuiește-le! Dar asta include și programa ta de școală la domiciliu … este un suvenir? o comoară? Sau trebuie să plece?

Dar îmi place și Anul Nou pentru că pot să mă uit înapoi la anul precedent și să văd dacă există greșeli – și să le analizez pentru a vedea ce le-a cauzat și cum ne putem îmbunătăți. Pot învăța din aceste greșeli și pot face schimbări care ne vor ajuta pe fiecare dintre noi.

În primul rând, mă uit la toate avantajele și dezavantajele anului trecut. Fac asta cu ușurință împăturind o bucată de hârtie pe lungime și scriindu-le în două coloane. Acest act simplu face ca procesele de gândire să meargă și pur și simplu necesită rechemare/memorie din partea mea.

În continuare, îmi place să revizuiesc foaia de lucru despre care am vorbit înainte. Foaia de lucru” Cum de ce ce”. Am un podcast al acelui chat dacă doriți să-l ascultați! Faceți clic aici pentru episodul 20 Despre efectuarea modificărilor.

Iau foaia de lucru și îmi revizuiesc de ce… de ce facem homeschool.. de ce vrem acest lucru pentru copiii noștri? Completați – l … face muschii lucra prin ea cu mintea ta!
Imprimați foaia de lucru pe Curriculum-ul Homeschool
Odată ce am foaia de lucru, apoi lucrez prin ea și îmi pun alte câteva întrebări care arată cam așa:

Întrebați-vă” de ce ” sunteți homeschooling.
Ce sperați să realizați prin homeschooling
Care sunt așteptările tale personale?
De exemplu: credință-nevoi speciale-Unschooling-interes Special; cum ar fi baletul, gătitul, actoria sau un sport – călătorii-educație mai bună-independență – pentru a ajunge din urmă-știință – intrați într-o iederă – Colegiul Ligii – Independență
Intreaba-te „cum” trebuie să fie homeschooling.
Care este stilul homeschool al familiei tale? Ce metodă de predare/învățare funcționează cel mai bine pentru tine și copiii tăi?
Care este stilul de învățare al copilului tău? Ce proces de învățare funcționează cel mai bine pentru ei? Se descurcă bine cu învățarea bazată pe text sau au nevoie de ceva interactiv, cum ar fi învățarea online?
În cele din urmă, ceea ce este la fel de important, dar ar trebui să se bazeze ferm pe primele două. Ce folosești pentru a realiza primele două? Ce tip de curriculum? Ce metodă de predare? Ce tip de program? Întreabă-te dacă ceea ce se aliniază cu cum și de ce. Ceea ce folosești la homeschool trebuie să-i sprijine pe ceilalți. Dacă te lupți-acesta ar putea fi locul exact în care totul deraiază.