Deci vrei să te auto-studiezi pentru istoria lumii AP, dar nu ești sigur de unde să începi? Ei bine, ai ajuns la locul potrivit! Diferența dintre scorurile de 1s și 5s este în metodele pe care le utilizați pentru a aborda examenul. Iată pașii pe care ar trebui să îi faceți pentru a studia eficient pentru examenul AP World și pentru a câștiga acel fantastic 5! ✍️

Utilizați Schița Cursului De Pe Site-Ul Colegiului
Cu toate notele și manualul dvs., toate informațiile prezentate în ele pot părea copleșitoare. Descrierea cursului College Board este cel mai bun prieten al tău în învățarea subiectelor care vor fi acoperite de examen. Acest document va oferi o descriere cuprinzătoare a abilităților și conținutului pe care trebuie să le cunoașteți pentru examen. Scopul descrierii cursului este de a stabili un loc de plecare și de a acționa ca un ghid pentru punctele cheie pentru examenul final. Asigurați-vă că acoperiți fiecare concept cheie și punct principal din descrierea colegiului în timp ce studiați!

Ar fi util să utilizați descrierea cursului Colegiului pentru a vă crea propriul document sau note care descriu ceea ce trebuie să învățați înainte de examen. Acest lucru vă va ajuta să urmăriți ceea ce știți și ce mai trebuie să revizuiți.

Cumpărați o carte de pregătire pentru istoria lumii AP
Deși școala dvs. oferă un manual care acoperă tot materialul din AP World, o carte de pregătire este o modalitate minunată de a vă pregăti pentru ceea ce așteaptă examenul de la dvs. Cea mai bună metodă care funcționează pentru orice clasă AP este să citiți un capitol și apoi să revizuiți același material în cartea de pregătire imediat după.

Cărțile de pregătire conțin o serie de întrebări practice utile, inclusiv răspunsuri cu variante multiple, răspunsuri scurte (SAQ), întrebări cu eseuri lungi (Leq) și întrebări bazate pe documente (DBQ) în fiecare unitate. Faceți – vă timp pentru a răspunde la acestea ca și cum ar fi la un examen real. În acest fel, veți avea o mai bună înțelegere a locului în care trebuie să vă concentrați eforturile de studiu.

Sfat: Când scrieți SAQ-urile, DBQ-urile și Leq-urile, faceți acest lucru în intervalul de timp pe care vi-l oferă AP, astfel încât să continuați să vă dezvoltați abilitățile de scriere temporizate.

Studierea cu manualul, notele și cărțile de recenzii poate părea foarte copleșitoare. Este important să acoperiți totul ușor și să faceți note după fiecare capitol despre ce să studiați mai târziu. Evitați să petreceți prea mult timp în cartea de recenzii; vedeți-l mai degrabă ca un supliment decât ca un sfânt graal. Nu așteptați până în ultimul moment pentru a deschide nici cartea de recenzii.

Utilizați Resursele De Istorie Online Ca Supliment
Când priviți resursele online ca supliment, stați departe de a căuta subiecte pe Google sau de a folosi Wikipedia. Unele site-uri sunt mai bune decât altele. Wikipedia nu este rea, ci doar intră în prea multă profunzime, ceea ce va deveni doar confuz și copleșitor. AP World se concentrează pe teme și modele generale, ceea ce face dificilă Google-ul Aleatoriu, mai ales că acest an 2019-2020 marchează o schimbare considerabilă în AP World (începând cu 2500 CE, în loc de acum 200.000 de ani).

Youtube
Această priză este o resursă excelentă. Există mulți creatori de conținut AP World respectați. Asigurați-vă că videoclipurile lor sunt fie actualizate, fie că puteți sări peste perioadele de timp pe care nu mai trebuie să le cunoașteți.

FIVEABLE AP Istoria Lumii
Istoria Lumii CrashCourse
Adam Norris sau Steve Heimler
Freemanpedia-creat de un profesor AP World care s-a adaptat la noul conținut al cursului. Este foarte detaliat, dar ușor de citit. Perioadele de timp sunt secționate, fiecare perioadă de timp începând cu un rezumat, apoi scufundându-se adânc în evenimente, oameni etc. cu imagini colorate și link-uri video.
Faceți Un Program De Studiu
S-ar putea să vă întrebați cum puteți stoarce în toată această auto-studiu înainte de examen. Pentru a evita orice panică, trebuie să faceți un program de studiu. Odată ce v-ați gândit și ați luat notă de ceea ce trebuie să acoperiți, împărțiți totul într-un program. Menținerea unui ritm constant este un aspect primordial al acestui curs. Acest curs conține o mulțime de informații, deci este important să nu rămâneți în urmă sau să vă înghesuiți.

De asemenea, găsiți un loc unde să studiați fără distrageri. Atunci când se utilizează metode de auto-studiu, distragerile pot deveni obișnuite, mai ales atunci când se utilizează tehnologia.

Un spațiu de studiu consistent s-a dovedit a fi foarte eficient. Ai putea studia în orice loc în care te simți confortabil, cum ar fi camera ta, biblioteca, casa mătușii tale, o cafenea etc. Un loc consistent de studiu întărește păstrarea programului de studiu și vă menține motivat ca urmare.

Sfat: cărțile AP World History review oferă programe detaliate de studiu în funcție de cât timp aveți înainte de examen.

Sfaturi suplimentare pentru examenul de istorie mondială AP
Înainte de a susține examenul AP, trebuie să folosiți examenele de practică găsite pe site-ul Colegiului. Chiar dacă examenul AP World a redus recent timpul înainte de 1200 CE, puteți răspunde cu ușurință la orice altă întrebare.
Nu ar trebui să vă gândiți la examenul de istorie mondială AP ca la un test de memorare sau este posibil să aveți probleme cu acesta. Acest curs nu este strict memorare, este o înțelegere a conceptelor și modelelor/temelor mai largi ale istoriei.
Asigurați-vă că practicați dbqs și LEQs des. Acestea sunt ultimele două părți ale secțiunii scrise și mulți obosesc după toate opțiunile multiple și SAQ-urile.
Pentru o zi înainte de examenul AP, dormiți bine. Nu petreceți toată noaptea înghesuind sau panicând. Dacă urmați un program de studiu și acești pași, veți fi stabilit pentru examen.
Împachetați câteva creioane # 2 și pixuri albastre sau negre cu o seară înainte de examen. De asemenea, vi se permite un ceas non-electronic, o sticlă de apă și gustări pentru pauze.
Sperăm că acest ghid v-a oferit câteva sfaturi și trucuri de top pentru auto-studierea lumii AP!