Când am început cu Charlotte Mason (CM) homeschooling, trebuie să recunosc, am fost un pic copleșit. Douăzeci de ani mai târziu, aș vrea să știu atunci ce știu acum. Indiferent dacă sunteți un veteran sau un începător la domiciliu, este bine să faceți un pas înapoi pentru a evalua modul în care merge planul dvs. de școală la domiciliu. Iată câteva sfaturi pe care le-am învățat să vă mențin anul școlar la domiciliu cu Charlotte Mason homeschooling.

Amintiți-vă: metodă vs. Curriculum
În” 20 de principii „din prefața către o filozofie a educației, Volumul 6 din seria Charlotte Mason, Charlotte Mason spune: „spunând că” educația este o viață”, este implicată nevoia de susținere intelectuală și morală, precum și de susținere fizică. Mintea se hrănește cu idei și, prin urmare, copiii ar trebui să aibă un curriculum Generos.”

Acest „curriculum Generos” se traduce uneori în mai mult de 15 subiecte care sunt acoperite încă din anii elementari. Poate deveni copleșitor. În primul rând, să ne reamintim că Charlotte Mason homeschooling este o metodă, nu un curriculum.

Ce? Dar am un Curriculum care spune că e Charlotte Mason!
Este o întrebare grozavă – și știu pentru că am folosit cel mai popular curriculum CM gratuit de acolo. Este un curriculum fantastic. Dar am vrut să completez totul.

Două mari curriculum – uri generale CM acolo:
Ambleside online spune că ” AmblesideOnline este un curriculum gratuit de școală la domiciliu care folosește principiile clasice ale lui Charlotte Mason pentru a pregăti copiii pentru o viață de relații bogate cu tot ceea ce îi înconjoară: Dumnezeu, umanitatea și lumea naturală.”
Pur și simplu Charlotte Mason se mândrește cu „un curriculum plăcut și complet Charlotte Mason”, cu accent pe un ciclu de istorie de șase ani și predând majoritatea subiectelor în familie.
De asemenea, există o mulțime de curriculum-uri excelente cu un singur subiect care utilizează metode CM, cum ar fi:
Călătoria noastră spre vest: Seria No Sweat Nature Study
Sabbath Mood Homeschool: seria științei vii
Într-adevăr, există atât de multe programe de învățământ mai frumoase. Aceste câteva pe care le-am menționat nu sunt în niciun caz o listă exhaustivă. Problema nu este despre curriculum. Metodele și principiile care stau la baza sunt ceea ce face Charlotte Mason-stil homeschooling.

Probleme când te împotmolești în Curriculum
Iată câteva probleme comune atunci când credeți că un anumit curriculum va fi răspunsul la toate problemele dvs.

E prea mult. Mai ales adevărat pentru cei noi la Charlotte Mason homeschooling, vom vedea o listă de 15+ subiecte care „trebuie” să fie predate! Înmulțit cu numărul de copii din casă! În primii mei ani de homeschooling cu aceste metode, mi-ar reduce adesea înapoi la „elementele de bază” și sări peste orice altceva. A fost un pic descurajant. Dar realitatea a fost că nu am înțeles metodele și principiile la început.
Prea multă presiune cu atât de mulți subiecți. Urmarea curriculumului fără a utiliza principiile vă poate face să vă simțiți presați. La început, am simțit constant că o fac „greșit” pentru că nu aș putea termina niciodată lista!
O idee cheie a „lecțiilor scurte” poate deveni o problemă. De exemplu, aveam 20 de minute pe zi programate pentru matematica de clasa a 2-A pentru gemenii mei. Ce se întâmplă dacă îți ia 20 de minute doar pentru a-ți scoate materialele matematice? Nu spun că ne-a luat întotdeauna o perioadă ridicolă de timp pentru a schimba subiectele, dar a fost vizibil la început.
Ce se întâmplă dacă nu există niciodată timp pentru subiecte „distractive”? Asta m-a întristat. Așa-numitele subiecte „extra” sunt de fapt partea cheie a realizării unui curriculum generos și complet.
Cum rămâne cu anii exigenți-dacă aveți copii mici sau tineri care învață cu elevii mai în vârstă? Cum poți ajuta pe cineva dacă toată lumea cerșește pentru timpul tău?