januar 24, 2022

Vako.info

Når du vælger håbet, alt er muligt

FIVA-ONIAM-fusionen fordømt af en samlet front i Martigues

Mere end 30 foreninger og fagforeninger samledes i dag for at fordømme faren for Erstatningsfonden for Asbestofre som en del af en mission, der blev indledt af ministerierne for sundhed og budget.

“FIVA blev opnået ved alvorlige og stærke kampe af asbestofre og fagforeningsorganisationer for at se det fusionere med en helt anden enhed, finansieret forskelligt, desuden under slag af en genopretningsplan, er så usammenhængende som den provokerer, vi taler stadig om mennesker, der dør for at gå på arbejde,” forklarer Christiane de F.
Mens FIVA trækker 80% af sine ressourcer fra arbejdsgiverbidrag, som garanterer al kompensation, når skaderne er anerkendt, relativt hurtigt, kompenserer Oniam * faktisk ofre for medicinske ulykker ved hjælp af tilskud finansieret af staten, sundhedsforsikring og private fonde. “I dag er det 10.000, i morgen er det ingenting,” sagde præsidenten. “Og derudover er kompensationsperioderne meget lange, de kan være op til 10 år”.
Kort sagt, en styring, der på ingen måde kunne være egnet til asbestpatienter, der har patologier, der drastisk reducerer deres forventede levetid, og hvis faglige oprindelse er klart fastlagt.
Spurgt om dette problem forsikrer regeringen, at det kun er en “administrativ” fusion, hvor tjenesterne fra FIVA og Oniam er placeret i samme bygning i byen Montreuil; virksomhederne ville fusionere, men ville bevare deres respektive guvernørskaber. Et svar, der er svært at overbevise… “I det lange løb frygter vi, at vores fond ikke længere vil blive finansieret af virksomheder, at den vil falde og afhænge af social sikring, som vi endnu ikke ved, hvad den vil blive, da den har vist et enormt underskud i to år,” konkluderer Christiane de f.