januar 24, 2022

Vako.info

Når du vælger håbet, alt er muligt

Fos-sur-Mer: blod, den mest dyrebare af donationer

Giv dit blod!
Dette er et møde, der gentages til alle, der ønsker at høre det og er ikke mindre nyttigt. Især i den sydlige Region, en af de fattigste i røde lommer i landet med Ile de France. I 2020 måtte den endda importere fra overskudsregioner, som påpeget af Dr. Corinne Merts, en læge ved den franske Blodinstitution (EFS), der var til stede for kun tre uger siden på Maison de la mer i Fos for at føre tilsyn med denne operation.

På stedet byder hun og sygeplejerskerne stille velkommen til de mange donorer, der er til stede den dag.
Et mere end velkomment kontingent i denne periode, hvor blod hurtigt løber ud i Bouches-du-Rh Larsen. Desuden er resultaterne fra det foregående år blandet: “i begyndelsen af epidemien havde vi et meget godt fremmøde, derefter et stort fald i sommerperioden, et opsving i oktober-November, og nu ser det ud til at starte normalt igen.”

EFS har et andet problem, manglen på læger. Som Dr. Merts insisterende gentager: ingen læger at kontrollere, ingen samlinger. For nylig måtte en hel del af dem annulleres for nylig af denne grund.

Heldigvis kan EFS, som det var tilfældet på Fos den dag, tælle på de irreducible medlemmer af den franske sammenslutning af frivillige bloddonorer (FFDSB) Bouches-du-Rh Larsne. Sidstnævnte henter tropperne fra donorer, der er registreret på deres liste, så snart en samling finder sted. Og netop Foss Kurstenne-filialen benytter også lejligheden til at indlede en appel til frivillige

Nogle gør det endda til et punkt at komme så ofte som muligt som Marie-France: “jeg er ikke en lejlighedsvis donor! Jeg har givet siden gymnasiet, så det har været 40 år, med en sats på omkring to gange om året. Hun tilføjer, at pandemien ikke har ændret hendes vaner meget “og det er godt, fordi det er nødvendigt for mange mennesker! ”