Când ai început homeschooling ți-ai imaginat scenariul perfect de învățare? Unul în care toți copiii tăi se trezesc și încep să lucreze la lecțiile lor de școală la domiciliu fără să li se spună? O școală la domiciliu în care toată lumea a fost fericită și senină toată ziua? Ah, Ce vis minunat… dar întâlnește realitatea! Acum că ai câteva săptămâni, s-ar putea să consideri că este o zi bună dacă toată lumea a deschis un manual înainte de culcare! Când te-ai gândit la homeschooling, probabil te-ai gândit la bine, dar ai planificat pentru rău…sau chiar urât?

Așteptări Nerealiste De Școală La Domiciliu
Când vă imaginați anul școlar la domiciliu, v-ați imaginat o atmosferă minunat de liniștită, înflorită de cursanți care ar fi gata să absoarbă toate cunoștințele pe care le-ați putea arunca în calea lor? Au vorbit acești cursanți imaginari (gâfâind) înapoi? Au refuzat vreodată să facă temele? Totul urma să fie practic perfect și savanții tăi vor pleca din clasa a 12-A practic genii … până când…

Iată câteva exemple de așteptări nerealiste:

Așteptându-vă copilul să stea liniștit și să lucreze liniștit timp de aproximativ 6 ore, să ridice mâinile cu întrebări și să se comporte ca și cum ar fi la școala publică
Așteptându-vă ca copiii dvs. să nu se plângă sau să se plângă niciodată pentru a încerca să iasă din munca școlară
Așteptându-vă copilul să fie încântat de fiecare ambarcațiune și activitate pe care o planificați
Îmi pare atât de rău să fiu cel care ți-l rupe, dar în timp ce aceste lucruri (și multe altele) sunt minunate de imaginat, sunt opere de ficțiune pură.

Homeschool Realitate
Probabil că ți-ai dat seama că așteptările tale ar fi putut fi mult prea mari și nerealiste în a doua zi de școală. În loc să absoarbă toate cunoștințele cu care plănuiai să – i înconjori, copiii tăi se plâng pentru că creionul lor nu este ascuțit, cineva atinge pe altcineva, copilul tocmai a avut o explozie și acum nou-născutul s-a trezit dintr-un pui de somn-totul în momentul în care erai pe punctul de a începe școala.

Dragă părinte, nu ești singur! De fapt, ai fi într-adevăr greu de presat pentru a găsi o familie homeschooling doar un copil. De asemenea, ați putea fi surprins să aflați că un număr mare de familii de educație la domiciliu au un copil ocupat sub picioare în timp ce încearcă să-și învețe copiii.

Realitatea pare mult mai sumbră decât fantezia la care ai visat. Dar, știați… este perfect normal!? Da, chiar este! De altfel, este, de asemenea, total normal să te uiți cu dor la autobuzul școlar galben din cartierul tău și să-ți imaginezi zile de pace și liniște toată ziua.

Homeschooling Solutions
Acum, deși acest lucru poate fi complet normal, asta nu înseamnă că trebuie să suferiți, deoarece copiii scapă de sub control și nu puteți obține prea multe realizări! Deci, cum ieși din această rutină de a te simți în jos și în legătură cu educația la domiciliu?

Amintiți-vă de ce ați început homeschooling în primul rând. Faceți ceea ce faceți, nu pentru confortul dvs. personal, ci pentru ca copiii dvs. să obțină cea mai bună educație și experiențe de viață posibile.
Uită-te la statisticile despre școlile publice. Aceasta este o modalitate rapidă de a pune lucrurile înapoi în perspectivă. Nu vrei să mergi pe acel traseu!
Reevaluează-ți obiectivele. Ce este cel mai important pentru tine ca copiii tăi să învețe? Odată ce ați stabilit aceste obiective, puteți crea o idee mai bună despre cum să urmăriți și să atingeți aceste obiective.
Eliberați așteptările mari pe care le-ați avut odată. Asta nu înseamnă să – ți cobori complet standardele sau altceva, dar înseamnă să renunți la unele dintre ideile înalte pe care le-ai avut-cum ar fi să nu te distragi în sarcinile școlare în orice moment.
Multe familii se bucură de „ajutor”, permițând altor părinți cooperativi să ajute la predarea elevilor lor. O cooperativă vă va scuti de unele subiecte.
Gândiți-vă la ce subiecte puteți face împreună, ca familie. Nu ajungeți să cumpărați cinci cărți diferite de curriculum științific și insistați ca toți cei cinci copii să se așeze imediat și să se apuce de treabă. Nu! În schimb, luați în considerare utilizarea cărților vii pentru știință și faceți-o împreună ca grup/familie!
La sfârșitul zilei, realitatea ta nu se va potrivi cu fantezia ta. Este regretabil, dar asta e doar modul în care merge. Acestea fiind spuse, ajută să știm că alte familii de educație la domiciliu se confruntă cu același lucru. Nu ești singur! Aveți puterea de a face față provocărilor de zi cu zi ale Educației la domiciliu. Poți s-o faci!