januar 24, 2022

Vako.info

Når du vælger håbet, alt er muligt

Marseille. Facing den 5. bølge, niveau 2 af det hvide plan aktiveret ved APHM

I går aftes havde APHM 140 patienter indlagt på hospitalet for Covid-19, heraf 36 i intensivpleje. “Situationen er bekymrende i de næste par dage for Bouches-du-Rh-afdelingen og mere generelt for vores region, “forklarer Aphm’ s generaldirektør i et brev.

Det Regionale sundhedsagentur har derfor udløst en regional hvid plan i dag. På alle Marseille hospitaler er niveauet af årvågenhed blevet hævet. Niveau 2 i den hvide plan blev aktiveret i morges.

Afprogrammering af operationer og styrkelse af personale

Målet er at forberede strukturerne til en høj tilstrømning af patienter i de kommende uger. Dette alarmniveau genaktiverer kriseceller på hospitaler og gør det muligt at mobilisere alle midler til at klare.

Blandt foranstaltningerne: nye intensivplejesenge åbnes, nogle operationer, der anses for ikke-presserende, afprogrammeres, og personale kan blive indkaldt til backup. Denne plan er også afhængig af solidaritet mellem hospitaler og dette på afdelings-eller regionalt niveau. Det samme system findes for medicinske og sociale institutioner og plejehjem og kaldes “plan bleu”.