januar 24, 2022

Vako.info

Når du vælger håbet, alt er muligt

Obligatorisk hygiejnepas fra i morgen i butikker og restauranter

Det blev annonceret, her anvendes det, hygiejnepasset vil være obligatorisk fra i morgen i butikker, indkøbscentre samt terrasser, restauranter og barer. Professionelle inden for handel og kunder bliver nødt til at tilpasse sig, mellem frygt og fratræden, deler denne nye lov sig.

Fra i morgen vil det være nødvendigt at præsentere et hygiejnepas ved indgangen til butikker, nogle indkøbscentre (mere end 20.000 m2 ved præfekturel beslutning afhængigt af sundhedssituationen), restauranter samt barer, sundhedsfaciliteter og langdistancetransport.

For at blive valideret skal et pas angive en negativ screening, en vaccinationsstatus på mere end 7 dage, et genopretningscertifikat eller en recept, der attesterer en medicinsk kontraindikation for vaccinen.

Kilde: Den Franske Republiks Tidende

“Jeg føler, at dette er en dråbe, der får vasen til at løbe over”
I cateringbranchen ser valid, ejer af restauranten Le Saphir i Martigues, ikke ankomsten af denne forpligtelse med et godt øje. For ham risikerer denne nye begrænsning at fremmedgøre kunder og føre til en lukning.

“Jeg føler, at dette er en dråbe, der får vasen til at løbe over. Efter masken, udgangsforbudet, indeslutningen, den hydroalkoholiske gel … Det vil begynde at veje for meget på befolkningen”

Restauratør.

På siden af kunderne er udtalelserne opdelt. Nogle er enige om at acceptere denne nye lov, mens andre ser det som en ny begrænsning af friheden.

“Vi er blevet advaret i lang tid, mig selv og andre. Vi er tvunget til at indsende, det er for vores helbred. Vi klarer at gøre vores shopping som før, det skal være fint. Restauranter er vigtige, vi møder venner der, vi taler om alt og intet, vi har det godt der”

Kunde af Saphir.

“Vi sidder fast overalt. Dette sundhedskort begrænser vores friheder, denne forpligtelse bør ikke gøres. Frihed betyder noget, vi har brug for det, efter alt, hvad vi har været igennem, efter disse to års indespærring og stress. Så hvis vi også fratages frihed, vil ingen være lykkelige”

Restaurant, der grænser op til Saphir.

Nye tiltag den 30. August
Det skal bemærkes, at disse foranstaltninger vil blive udvidet og også gældende fra 30.August til medarbejdere, agenter og frivillige, der arbejder på steder, der er tilgængelige for offentligheden.