Una dintre cele mai mari preocupări părinții și elevii deopotrivă au adesea atunci când vine vorba de homeschooling este extrașcolare. Elevul tău nu va fi în echipa sportivă a școlii publice locale sau în clubul de teatru.

Cu toate acestea, deși s-ar putea să nu poarte un tricou de școală sau să aibă un tricou de club, nu înseamnă că nu se pot implica în o mulțime de activități extracurriculare. De fapt, este ceva ce ar trebui să acordați prioritate, ca părinte. Participarea la activități extracurriculare încurajează munca în echipă, stimulează abilitățile de rezolvare a problemelor și îmbunătățește comunicarea.

Alternativ, școlarii la domiciliu care nu au activități suplimentare pot experimenta epuizarea rapidă, iar performanța lor academică poate avea de suferit.

Deci, cum puteți acorda prioritate extracurricularelor pentru școlarul dvs. la domiciliu și cum le puteți găsi pe cele perfecte pentru a se potrivi nevoilor și dorințelor lor?

De Ce Sunt Importante Extracurricularele
Există o mulțime de stereotipuri despre faptul că elevii școlari la domiciliu sunt excepțional de inteligenți și avansați. În timp ce școlarii la domiciliu tind să se descurce mai bine la testele standardizate, este important să rețineți că testele și lucrările sunt doar o parte din experiența școlară generală. Activitățile extracurriculare sunt importante din mai multe motive. Ei arata foarte bine pe aplicații colegiu și poate preda abilitățile homeschooler care nu vor primi de la o carte sau ghid de studiu.

Mai important, există o legătură puternică între epuizarea clasei și lipsa de activitate. Unele dintre simptomele comune ale epuizării academice includ:

Oboseală mentală
Epuizare fizică
Productivitate mai mică
Pierderea interesului
Dacă elevul dvs. a început să arate oricare dintre aceste semne, s-ar putea să se simtă copleșit sau plictisit de munca școlară. Participarea la o activitate extracurriculară sau două poate face o lume de diferență.

Noțiuni De Bază Fizice
Cel mai bun mod de a alege extrașcolare pentru homeschooler dvs. este să se gândească la ceea ce sunt interesați. Oferiți-le mai multe opțiuni viabile din care să alegeți. Când au ocazia să-și aleagă propriile activități, vor avea mai multe șanse să rămână cu ele și să profite de beneficii.

Indiferent de ce, totuși, este o regulă bună pentru a-i implica în cel puțin o activitate fizică. Șansele sunt, nu faci o clasă de gimnastică cu homeschooler dvs. în fiecare zi. Copiii au nevoie de activitate fizică pentru bunăstarea lor generală, așa că luați în considerare extracurricularele precum:

Dans
Sporturi intramurale
Înot
Drumetii
Călăria este o altă modalitate excelentă de a vă asigura că școlarii la domiciliu rămân fizici și petrec timp afară. Dacă încep să se bucure de călărie, îi puteți încuraja să încorporeze antrenamentul de forță în viața lor ca parte a unui regim de exerciții, astfel încât să aibă un control mai bun asupra calului lor. Călăria este o modalitate excelentă pentru copii de a experimenta natura. Este, de asemenea, o oportunitate minunată pentru ei de a lucra cu animale, ceea ce le poate ajuta să atenueze stresul, să le îmbunătățească starea de spirit și să le sporească energia. Dacă aveți un iubitor de animale pe mâini, este un hobby perfect cu beneficii de durată.

Nu trebuie să aveți un homeschooler sportiv pentru a vă asigura că rămâne activ. Discutați cu ei despre ceea ce s-ar putea bucura și asigurați-vă că îi mutați de cel puțin câteva ori pe săptămână. Puteți chiar să participați cu ei la anumite lucruri, cum ar fi drumeții sau să luați o altă clasă de dans, astfel încât să poată vedea cât de ușor este să ieșiți din zona dvs. de confort și să încercați ceva nou.

Dacă vă este greu să-l faceți pe homeschooler să rămână activ, faceți-i mai ușor instalând o sală de sport acasă, ținând o clasă sau două afară în fiecare zi sau obținând o grădină de acasă pentru a menține învățarea în timp ce săpați în murdărie și obțineți un antrenament cardio bun.

Alimentându-Și Pasiunile
Cele mai bune activități extracurriculare pe care le puteți configura pentru homeschoolerul dvs. sunt cele de care sunt pasionați. Îți cunoști copilul mai bine decât oricine. Dacă au interese sau pasiuni foarte specifice, sunt șanse să existe un grup sau un club care ar fi fericit să-i lase să se alăture.Poate homeschooler dvs. este interesat de Arte. Ar putea fi un pictor fantastic sau un artist de schițe, un muzician în devenire sau chiar un thespian în devenire. Lucruri precum arta și muzica ar putea părea activități solo, dar există nenumărate cursuri de muzică, artă și dans disponibile care sunt pline de oameni. Ar trebui să fie destul de ușor să găsești o clasă sau un grup în aceeași gamă de vârstă cu copilul tău, astfel încât să-și poată face prieteni și să-și îmbunătățească abilitățile sociale în timp ce participă la o activitate de care se bucură.

Extracurricularele pot fi o parte mai mare a experienței generale de învățare decât ați putea crede. Nu fi atât de hiperfocalizat pe partea academică a școlii copilului tău încât uiți să încurajezi activitățile îmbogățitoare pe care le iubesc. Nu numai că colegiile caută persoane bine rotunjite, dar veți beneficia de educația la domiciliu ca persoană, implicându-i în activități extrașcolare. Vor dezvolta abilități de comunicare mai bune, abilități sociale mai bune și capacitatea de a lucra creativ. Nu vă fie teamă să vorbiți cu homeschoolerul dvs. despre interesele lor și nu ar trebui să fie greu să găsiți niște extrașcolare de care să se bucure cu adevărat.