Educația s-a schimbat foarte mult în ultimul deceniu. Abilitățile digitale sunt mai importante ca niciodată, iar studenții care nu sunt pricepuți la tehnologie vor fi lăsați în urmă de colegii lor alfabetizați digital.

În calitate de educator la domiciliu, trebuie să fiți la curent cu cele mai recente abordări pedagogice în ceea ce privește predarea alfabetizării digitale și a competențelor informatice de bază. Din fericire, există o mulțime de resurse online pentru a vă ajuta să creați și să livrați planuri de lecție eficiente — chiar dacă nu sunteți priceput la tehnologie.

Alfabetizare Digitală
American Library Association (ALA) definește alfabetizarea digitală ca „capacitatea de a utiliza tehnologiile informației și Comunicațiilor pentru a găsi, evalua, crea și comunica informații, necesitând atât abilități cognitive, cât și tehnice.”Această definiție poate părea complexă, dar este destul de simplă în realitate. Dacă puteți naviga pe web, descărca documente, trimite e-mailuri și utiliza rețelele sociale, sunteți alfabetizat digital.

Învățarea copiilor să devină alfabetizați digital necesită să le stabiliți sarcini care să fie realizabile și cercetabile.

De exemplu, dacă doriți ca elevii dvs. școlari la domiciliu să învețe cum să trimită e-mailuri profesionale, acordați-le acces limitat la un cont Gmail sau Hotmail și la adresa dvs. de e-mail. Dacă au întrebări despre cum să trimită un e-mail, încurajați-i să caute răspunsuri pe web. Acest lucru îi învață abilități fundamentale de alfabetizare digitală pentru a găsi, evalua, crea și comunica informații.

Dacă copiii pe care îi predați sunt puțin mai mari, le puteți oferi o sarcină suplimentară, cum ar fi editarea și trimiterea unui document. Dați-le un PDF și cereți-le să convertească PDF-ul într-un document Word pentru a face modificări minore. După ce au finalizat sarcina, cereți-le să vă trimită prin e-mail folosind o linie de subiect profesională, Salutări, text corporal și deconectare.

Dacă predați copiilor foarte mici, respectați sarcini mai simple, cum ar fi deschiderea și utilizarea aplicațiilor pe tablete sigure pentru copii. Învățarea modului de navigare a sistemelor de operare este importantă pentru copiii mici, deoarece acest lucru le oferă acces viitor la edutainment și posibilitatea de a învăța independent.

Siguranță Online
Definiția ALA a alfabetizării digitale nu include siguranța ca chiriaș principal al alfabetizării digitale — dar ar trebui. Navigarea în siguranță în lumea digitală este importantă atât pentru copii, cât și pentru adulți, deoarece escrocii, virușii și dezinformarea se desfășoară online.

Puteți practica și promova siguranța pe internet pentru școlarii la domiciliu, învățându-i pe copii despre agresori online, viruși informatici și alte forme de fraudă, cum ar fi phishing și escrocherii. Predarea unui comportament online sigur este importantă, deoarece nu veți fi întotdeauna acolo pentru a vă asigura că rămân în siguranță acasă.

Puteți adăuga un nivel suplimentar de securitate instalând aplicații de siguranță pe internet pe orice dispozitive pe care elevii le pot utiliza. Unele aplicații — cum ar fi Finn Goes Online — îi învață pe copii despre potențialele pericole ale lumii online, în timp ce altele — cum ar fi Google Family Link — îi ajută pe educatori și părinți să-și păstreze copiii în siguranță prin monitorizarea utilizării.

Abilități Soft Prin Calcul
Învățarea modului de utilizare a computerelor înseamnă mai mult decât căutarea pe web și trimiterea de e-mailuri. Calculul îi învață pe elevi abilități ușoare care îi vor servi bine pe tot parcursul vieții. Chiar și jocurile pot fi benefice pentru studenții de astăzi, deoarece e-sporturile predau abilități soft precum gândirea critică, comunicarea și rezolvarea complexă a problemelor.Dacă aveți mai mulți copii, puteți folosi eSports pentru a preda abilități soft, configurându-vă elevii pe jocuri multiplayer adecvate vârstei. Copiii mai mari se pot bucura de jocuri precum Operation Tango (evaluat E10+) și Minecraft. Face această experiență distractivă într-o lecție de debriefing copiii tăi și să le pună întrebări, cum ar fi:

Ce a făcut comunicarea cu fratele tău mai ușoară?
Ce probleme ați întâmpinat? Cum le-ai rezolvat?
Ce a făcut fratele tău bine? Ce ai putea învăța din asta?
Cum poți aplica ceea ce ai învățat jucând jocuri la alte lucruri?
Aceste întrebări sunt concepute pentru a-i determina pe copii să se gândească la ceea ce au învățat din jocul pe care l-au jucat și să creeze abilități soft transferabile. Un plan de lecție care implică jocuri poate îmbunătăți, de asemenea, implicarea lor în alte clase de calcul, deoarece jocurile promovează abilități precum programarea de bază.

Programare De Bază
Programarea este din ce în ce mai profitabilă pentru tinerii adulți pricepuți la tehnologie. Învățarea limbajelor de codare de bază precum Python poate fi utilă chiar dacă copiii pe care îi predați nu prezintă niciun interes pentru programare ca carieră. Învățarea codului este la fel ca învățarea unei noi limbi și promovează aceleași abilități de gândire logică.

Nu trebuie neapărat să puteți codifica pentru a preda codarea. Puteți preda codarea acasă lucrând cu dezvoltatori care au toate resursele și răspunsurile de care aveți nevoie. Contactați serviciile de asistență dacă dvs. și elevii dvs. sunteți blocați și folosiți-vă abilitățile de alfabetizare digitală pentru a găsi o cale de urmat.

Concluzie
În calitate de educator la domiciliu, trebuie să vă asigurați că copiii pe care îi predați au abilitățile de care au nevoie pentru a reuși mai târziu în viață. Vă puteți ajuta copiii să devină alfabetizați digital și să promoveze abilitățile soft prin aplicații educaționale și eSports. Dacă credeți că copiii dvs. sunt pregătiți, puteți preda codarea acasă lucrând cu aplicații care îi ghidează pe elevi prin abilități de bază de codare.