Ai observat vreodată cât de contagios poate fi entuziasmul? Ați mai fost martori: părinți care își înveselesc copiii în timpul evenimentelor sportive, fani care țipă după echipa lor preferată și profesori care își transmit cu pasiune mesajul pe un subiect. Cei care simt acel entuziasm și pot fi martorii puterii sale autentice, se hrănesc cu el.

Puteți valorifica aceeași putere a acelui entuziasm în sala de clasă de zi cu zi. Este doar o chestiune de a crede în ceea ce faci și cât de important este timpul tău cu copiii tăi.

Dar ce trebuie să facă un părinte atunci când lucrurile încep să se simtă diferit? După cum afirmă zicala, nimic util nu vine ușor. Entuziasmul tău va scădea uneori. Acest lucru se întâmplă fiecărui profesor, indiferent dacă este un homeschooler sau un profesor de școală publică. Dacă aveți probleme să vă motivați în timpul anului școlar la domiciliu, există multe modalități prin care vă puteți întineri pe dvs. și pe copiii dvs. Una dintre ele este prin socializare.

Utilizarea socializării pentru a construi entuziasm
Copiilor educați la domiciliu li se oferă mari oportunități de socializare, iar aceste ocazii ajută, de asemenea, la crearea entuziasmului pentru toți cei implicați – inclusiv pentru tine, profesor și părinte. Iată câteva oportunități de socializare care ajută la stimularea dispoziției și entuziasmului tuturor.

Alăturați-vă unui grup de școală la domiciliu
Dacă nu ați auzit niciodată de grupuri de sprijin, rețele de educație la domiciliu sau cooperative, acestea sunt practic un grup de școlari la domiciliu care cooperează și lucrează împreună pentru a produce un mediu de învățare grijuliu și eficient. De asemenea, ei împărtășesc, de obicei, aceleași sau similare filosofii homeschooling.

Iată câteva avantaje ale aderării la un grup de școală la domiciliu sau la o cooperare:

cluburi organizate precum Clubul de matematică, șah, robotică etc.
curriculum și schimburi de carte
bucle de e-mail dedicate sau grupuri Facebook pentru partajarea informațiilor
oportunități sportive organizate
posibilitatea de a face noi prieteni
Localizarea unui grup este la fel de ușoară ca și efectuarea unei căutări online – dar poate fi necesar să vizitați câteva înainte de a găsi unul care să răspundă nevoilor dvs.

Mergeți în excursii comune
Excursiile pe teren sunt distractive-și sunt educative. Și când te duci cu o grămadă de prieteni homeschool, ajută construi legături strânse și amintiri.Annessa, o mamă care învață acasă doi copii, merge în excursii comune cu grupul ei de școală la domiciliu. „Am vizitat recent o fermă locală și o canisa pentru animalele salvate. Copiii noștri au lucrat la fermă, cum ar fi mulsul unei vaci, curățarea tarabelor de cai și chiar au învățat numele animalelor. La canisa, au aflat totul despre animalele de salvare și au scris un raport despre animalul lor preferat, care includea imagini. Călătoriile i-au afectat într-adevăr într-un mod pozitiv și i-au învățat cum oamenii au grijă de animale. De asemenea, a fost minunat să-i văd socializând și să se entuziasmeze atât de mult când făceau treburile.”

Lecții de muzică și echipe sportive
Copiii școlari la domiciliu se pot alătura mai multor echipe sportive (unele state permit școlarilor la domiciliu să se alăture echipelor școlilor publice) sau să ia lecții de muzică. Sportul îi învață pe copii despre reguli, sportivitate și munca în echipă.

Atât echipele de muzică, cât și cele sportive oferă copiilor dvs. o pauză distractivă de la rutina zilnică de școală la domiciliu. Aceste activități oferă o ieșire care încurajează creativitatea și duritatea mentală. Ele stimulează entuziasmul și vă oferă șansa de a vă urmări copiii în timp ce cântă.

Creați Playdates
Homeschoolers peste tot programul țară playdates cu prietenii și familia. Socializează copiii și îi face entuziasmați să se întâlnească cu prietenii lor. O întâlnire de joacă poate fi la fel de simplă ca întâlnirea cu o altă familie de educație la domiciliu pentru câteva ore în parc. Copiii se distrează și ai timp pentru tine cu un alt adult. La urma urmei, petreci atât de mult timp cu copiii tăi, câteva ore cu un alt adult schimbând povești și împărtășind idei pot fi răcoritoare.

Pasiunea dvs. pentru experiența educațională a copiilor dvs. va crea în mod natural o atmosferă entuziastă pe măsură ce progresați prin călătoria dvs. de școală la domiciliu. Dar, la fel ca orice altă emoție, entuziasmul va scădea. Atunci îți reîncarci bateriile și îți dai seama încă o dată că ceea ce faci este o urmărire nobilă. Dă-ți totul și bucură-te de fiecare moment și de toate momentele minunate alături de copiii tăi.